Bio
M-am născut în plin regim Ceaușescu, în 1979, la Bacău, un orășel în inima Moldovei. Comuniștii înființaseră acolo după model sovietic filarmonică și școală de muzică, ambele în cladiri noi cu piane rusești. Profesoara mea de pian, Tatiana Pocinoc, tocmai absolvise Conservatorul. O ascultam de multe ori cum studia după ore...Atunci am făcut atunci cunoștință cu Beethoven, Enescu, dar mai ales cu Chopin... Datorită ei am avut privilegiul de a avea contact nemijlocit cu arta sunetelor și de a fi scutită de plictisitoare reguli tehnice... La 9 ani cântam Für Elise, la 10 Marșul piticilor de Edvard Grieg, iar la 11 Nocturna în do # minor de Fréderic Chopin. Cântam aceste piese cu multă plăcere...
După șapte ani de pian, am câștigat primul meu premiu - Premiul I la Concursul "Primăvara Artelor". Premiul i-a convins pe loc pe părinții mei să mă lase să continui acest drum. La acea ediție am făcut cunoștință cu președintele juriului, Mircea Dan Răducanu, care în următorii patru ani a avut o influență covârșitoare asupra mea. Influența acestuia s-a manifestat subtil, prin recunoașterea libertății și inițiativei mele pe plan muzical. Entuziasmată de acest stil de lucru, la 17 ani am cântat Sonata în si minor de Franz Liszt, inspirată în același timp de un disc vechi de vinil în interpretarea lui Li Minquiang.
După un concurs ratat în care am cântat această sonată, am decis să dau admitere la Universitatea Națională de Muzică din București. Peste admitere am trecut, însă anii care au urmat mi-i amintesc marcați de spectacole de teatru, lecturi filozofice, concerte de jazz și tentative de a scrie proză. După licență am avut în fine libertatea de a mă dedica compoziției Am scris relativ mult în acea perioadă încurajată de Johnny Răducanu, căruia îi cântam saptămânal ceva. Au urmat apoi piese de teatru și scenarii de film. "Amenda" fusese inspirat de călătoria mea cu microbuzul din Belgia în România, o călătorie în clandestinitate, cu poliția pe urmele noastre... Transcriind cuvânt cu cuvînt dialogurile, a rezultat o comedie.
Au urmat un recital Johnny Răducanu la un an de la dispariția sa, integrala Preludiilor de Debussy, concerte cu orchestra, "Vingt Regards sur l'Enfant Jésus" de Olivier Messiaen, proiecte care au existat datorită unor oameni extraordinari.
Compozițiile mele sunt influențate de poezie (William Blake sau Georg Trakl) și jazz.
În 2022, alături de violoncelistul Thibault Solorzano am înființat formația camerală Duotonina, formație care abordează muzica din unghiuri diferite, de la cea clasică până la jazz și compoziție contemporană - duotonina.com.